MİNİKLERDEN MÜZELER HAFTASI ZİYARETİ

Tarih : 22/09/2016

Bozüyük Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu Anasınıfı öğrencileri 18-24 Mayıs Dünya Müzeler Haftası nedeniyle Bozüyük Belediyesi Şehir Müzesi ve Arşivi’ni ziyaret etti.

Müzeler haftası olması nedeniyle Türkiye tarihinde önemli bir yere sahip olan ve Kurtuluş Savaşında önemli bir rol oynayan Albay İbrahim Çolak’ın müzeye dönüştürülen köşküne gelen öğrenciler Bozüyük Belediyesi yetkilisi tarafından bilgilendirildi. Müzeyi gezen öğrenciler yetkililerden bilgi alırken aynı zamanda çeşitli köylerden ve bağışcılar tarafından bağışlanan tarihi eşyaları da inceledi. Köşkün tarihi ve mimarisi tarih içinde ki önemi ve çeşitli bilgilerin çocukların yaşlarına indirgenerek anlatılmasının ardından, bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Minik misafirlere müze yetkilileri tarafından meyve suyu ve çikolata ikramında bulunulmasının ardından ziyaretin bir anısı olarak köşk önünde öğretmenleri ile birlikte fotoğraf çektirildi. Öğretmenler böylesine zengin içeriğe sahip bir Müzeyi Bozüyük’e kazandırdığı için başta Belediye Başkanı Fatih BAKICI olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.
Bozüyük Şehir Müzesi olarak, Müzeler Haftası nedeniyle bizleri bu anlamlı günde ziyarete gelen minik öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz....