BOZÜYÜK ŞEHİR MÜZESİ ve ARŞİVİ KOORDİNATÖRÜ VEYSEL KILIÇ'IN 18-24 MAYIS MÜZELER HAFTASI BASIN AÇIKLAMASI

Tarih : 19/05/2017

Müzeler; sanat, bilim, tarih, kültürle ilgili eserlerin halka gösterilmek için toplanıp sergilendiği yerlerdir. Eski eserler bize, geçmiş yıllarda insanların düşünüş, inanç, yaşayış ve yetenekleri hakkında bilgi verirler. Geçmişi öğrenerek bugünü anlamamıza yardımcı olurlar.

İnsanlık tarihinin doğru anlatılması, bulunan eserlerin korunması ile bizler ve gelecek kuşakların  geçmişimiz ile  buluşmasına vesile olmaktadır.Ülkemiz toprakları üstünde birçok uygarlıklar yaşanmıştır. Çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapan ülkemizde,tarihi ve kültürel birikimini koruyarak , geçmişe ayna tutan bu birikimlere sahip çıkmak  zorundayız.Özellikle son yıllarda sayısı artarak çoğalan "Yaşayan Şehir Müzesi" diye adlandırılan müzeler yoğun ilgi görmektedir.Bu tip müzeler açıldığı şehirlerde o şehrin kimliğini oluşturan değerlerin hepsini birden ziyaretçiye sunmaktadırlar.Bu kapsamda açılan "Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi" Bozüyük'ün tarihi perspektifinde bir ayna vazifesi görmektedir. Açıldığı günden beri yoğun ilgi gören müzemiz haftanın 7 günü ziyaretçilere açık olup 09:00 ve 17:00 arası misafirlerini ağırlamaya devam edecektir.

Şehrimiz tarihine ışık tutan, geçmişimizi koruyup sahip çıkarak, vatandaşlık görevimizi yerine getirmekle mükellef olduğumuzu belirtir, açılışını yeni gerçekleştirdiğimiz " Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi " olarak, Müzeler Haftasını kutlarız.

Veysel KILIÇ

Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi