BOZÜYÜK ŞEHİR MÜZESİ VE ARŞİVİ TANITIM STANDI

Tarih : 22/09/2016

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI Bozüyük Belediyesi Şehir Müzesi ve Arşivi’nin tanıtım standını ziyaret ederek stand görevlilerine çalışmalarında kolaylıklar diledi.

18-24 Mayıs Müzeler Haftası nedeniyle Bozüyük Belediyesi Şehir Müzesi ve Arşivi’nin tanıtım standı kuruldu.  İlçe merkezinde bulunan hal bölgesinde kurulan standı ziyaret eden Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI Proje koordinatörü Veysel KILIÇ’tan Müze çalışmaları hakkında bilgi aldı. Tanıtım standına yerleştirilen objeleri inceleyen Başkan BAKICI ilçe tarihinde bir ilk olan bu müzenin önemine değinerek “Müzemiz geçmiş ile gelecek arasında bir kültür köprüsü olacağı gibi yarınlarımızı emanet edeceğimiz bu günün gençlerinin yarınını yüzyıllarca aydınlatacak tükenmeyen bir ışık kaynağı görevini de üstlenecektir” dedi. Standı ziyaret eden vatandaşlarla da görüşen Başkan BAKICI onlarla sohbet ederek müzenin gelişmesi için elinde objeleri olan ya da Bozüyük’le ilgili kıymetli eşyalar bulunan vatandaşlara da bu eserleri müzeye bağışlamaları için çağrıda bulundu. Bu vesile ile Müzeler Haftasını da kutlayan Başkan BAKICI “Müzeler; Anadolu’nun binlerce yıl geçmişe uzanan kültürel tarihin izlerini barındıran, geçmişi günümüze taşıyan, tarih içinde yolculuk yapmamıza imkân sağlayan çok özel mekânlardır.  Bugünü anlamak ancak dünü tanımak ve anlamakla mümkündür. Bu düşüncelerle Müzeler Haftasını kutluyor, müze çalışanlarımıza çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.