BOZÜYÜK ŞEHİR MÜZESİ VE ARŞİVİNDEN ESKİ GENELKURMAY BAŞKANI HÜSEYİN KIVRIKOĞLU NA ZİYARET

Tarih : 23/09/2016

Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi kurulum çalışmaları kapsamında Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hüseyin KIVRIKOĞLU ziyaret edilerek röportaj yapıldı, bilgi ve belge alış verişinde bulunuldu.

Bozüyük’te restorasyonu tamamlanarak müze kurulum çalışmaları başlatılan Albay İbrahim Çolak Köşkü’nün Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi olarak düzenlenmesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Bozüyük’ün yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden biri olan 4 yıl Genelkurmay Başkanlığı yapmış, başarılı askeri hayatında pek çok ödüllere layık görülmüş eski Genel Kurmay Başkanı emekli Orgeneral Hüseyin KIVRIKOĞLU ziyaret edildi. Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi Proje Koordinatörü aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi Veysel KILIÇ beraberindeki çalışma ekibi ile birlikte eski Genel Kurmay Başkanı emekli Orgeneral Hüseyin KIVRIKOĞLU’nu İstanbul’daki evinde ziyaret ederek röportaj yaptı. Müzenin kurulum çalışmaları aşamasında önemli bir görüşme olan ziyarette karşılıklı bilgi ve belge alışverişinde bulunuldu. Bozüyük’ün tarihine ışık tutacak, gelenek ve göreneklerin gün yüzüne çıkartılmasına fayda sağlayacak görüşmede eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hüseyin KIVRIKOĞLU kendisine yöneltilen tüm soruları büyük bir içtenlikle cevapladı. Bozüyük’ün medarı iftiharı, Devlet Şeref Madalyası, Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Hizmet Madalyası ve Altın Şeref Madalyası gibi pek çok ödüle layık görülen eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hüseyin KIVRIKOĞLU elindeki bilgi ve belgeleri de müze kurulum ekibi ile paylaştı.