BOZÜYÜK ŞEHİR MÜZESİNE KAVUŞUYOR

Tarih : 23/09/2016

Bozüyük’te bölgenin önemli bir değeri olacak Bozüyük Şehir Müzesi’nin kurulması çalışmaları başladı. Konuyla ilgili olarak kamuoyu ve sivil toplum kuruluşları çalışmalar hakkında düzenlenen basın toplantısı ile bilgilendirdi.

Basın toplantısında ilk olarak kent konseyi başkanı Muzaffer Tekelioğlu tarafından bir açıklama yapıldı. Tekelioğlu açıklamasında, “Müzelerdeki sanat ve tarihi eserler, tarihin derinliklerini ve geçmişi günümüze taşırken 623 sene hüküm süren, 3 kıtaya hak, adalet, barış ve kardeşliği götüren Osmanlı Devletinin manevi kurucusu Şeyh Edebalı’nın “Geçmişini bilmeyen, geleceğini de bilemez. Osman geçmişini iyi bil ki nereye gideceğini unutmayasın “ diyor. Geçmiş ile gelecek arasında köprü oluşturacak “Bozüyük Kent Müzesi”nin kurulması için gayret gösteren Belediye Başkanımız başta olmak üzere, belediye meclis üyelerine, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Binlerce yıllık uygarlıkları sinesinde yaşatarak, birbirinden değerli eserlere sahip olan ülkemizde bilhassa kuruluşa ve kurtuluşa beşiklik eden ilçemizde gizli kalmış değerleri bulundukları yerden çıkarmak ve müzesinde sergileyerek geçmişin izlerini halkımıza yaşatmak boynumuzun borcudur.

Daha önce restorasyonu yapılan ve ilçe halkı tarafından beğeni ile karşılanan Çolak İbrahim Köşkünün müzeye dönüştürülmesinde büyük katkıları olan 22,23 ve 24.dönem milletvekilimiz Fahrettin Poyraz’a, Milletvekilimiz Halil Eldemir’e, Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı’ya, meclis üyelerine ve yetkililere, müzemize eserler kazandıracak olan siz değerli katılımcılara şimdiden teşekkür ediyorum.” Dedi.

“ŞEHRİMİZ İÇİN ÖNEMLİ”

Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, “Güzel şehrimiz geleceği temsil ettiği kadar, geçmişi de içinde taşıyan bir yerleşim yeri. Kültür ve sanatın medeniyetleri buluşturan sihirli bir gücü olduğunu varsayan anlayışımızla, Bozüyük’ün tanıtımına katkı sağlayacak, şehrimizin kültür-sanat varlıklarını hemşerilerimizle buluşturacak kültürel projelere hız kesmeden devam ediyoruz. Önemli zenginliklerimiz, birikimlerimiz var. Ama her şeyden önemlisi tarih ve kültürel bilinç konusunda Bozüyüklüler olarak bir zihniyet devrimi yaşıyoruz. Artık herkes bireysellikten uzaklaşmış, şehrimizin geleceği adına toplumsal hareket ediyor. Tüm sivil toplum örgütlerimiz, kurum ve kuruluşlarımız birlik ve beraberlik içinde Bozüyük’ü nasıl daha iyi, daha güzel bir konuma taşırız diye uğraş veriyor. İstihdamı nasıl arttırırız, turizmi daha çok nasıl geliştiririz diye yeni projeler üretiyoruz. Bu çok sevindirici bir durum. Şehrimizde son yıllarda her konuda müthiş bir atak, müthiş bir gelişim yaşanıyor. Kurmak istediğimiz Şehir Müzemiz de bu hamlelerden bir tanesi. Bu eser sadece Bozüyük için değil, ülkemiz için de önemli. Emeği geçecek herkesi şimdiden kutluyor, teşekkür ediyorum” dedi.

“TÜM BOZÜYÜKLÜLERİN TARİHİNE SAHİP ÇIKMASINI VE BAĞIŞLARINI BEKLİYORUZ”

Bozüyük Müzesinin kurulması için, Belediyenin bir süre önce başlattığı kurulum çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Başkan BAKICI; “Bozüyük Şehir Müzesi’ni kurarak, ilçemizin tarihi, sosyo-kültürel ve ekonomik mirasını gelecek nesillere aktarılmasını amaçlıyoruz. Bu konu ile ilgili sivil toplum kuruluşlarımızla toplantılar düzenleyeceğiz”dedi.Geldikleri noktada halkın gönül rızası ile bağışlayacağı eserlerin, Bozüyük Şehir Müzesi’nin oluşmasında çok büyük yer tutacağını ifade eden Başkan BAKICI; “Bağışta bulunanların eserleri tavan arasında unutulup, kaybolmak yerine hem isimleri ile sergilenip bağışta bulunanların adlarını yaşatacak hem de tarihin günümüze gelişindeki anıları canlandırmamıza vesile olacaktır” dedi.

Devamında söz alan Milletvekili Halil Eldemir, Albay İbrahim Çolak köşkünün Bozüyük için bir değer olduğunu söyledi.

Milletvekili Eldemir, “Eğer bugün bir medeniyet ihya edeceğimizi, bir medeniyet inşa edeceğimizi düşünüyorsak geçmişle gelecek arasındaki bağı iyi korumamız lazım. Bir takım tarihi belgeler vesikalar, kitaplarda, araştırmacıların araştırmalarında, eserlerinde olmakla birlikte bütün kamuoyuna en ufak yaştan en büyük yaşa kadar bütün milletimizin görsel anlamda hizmetine görsel anlamda istifadesine sunulduğu yerler kent müzeleridir. İnşallah bu yapılacak eser burada oluşturulacak müze hepimizin geçmişle günümüz arasında bağ kurmasına ve bu vesileyle de geçmişten günümüze bu topraklarda yaşadığımız birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşadığımız günlerin bu günlerden daha sonraki nesillere aktarılmasında önemli katkı sağlayacaktır. Ben böyle bir günde sizlerle beraber olmanın mutluluğu içerisinde hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu programın hazırlanmasında vesile olan başta başkanımız ve kent konseyimiz olmak üzere hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” Dedi.

Türbin mesire yerinde yapılan toplantıya; Bilecik AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Başkan Yardımcıları,Ak Parti İl Başkanı Kadir Bayrak,Ak Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin , öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşları, mahalle ve köy muhtarları, Bozüyük TSO, Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis Üyeleri katıldı.