BOZÜYÜK ŞEHİR MÜZESİ VE ARŞİVİ BURSA DAN GELEN ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI

Tarih : 23/09/2016

Tarihi Kentler Birlik Başkan Danışmanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ahmet Ö. ERDÖNMEZ ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz ELBAS Albay İbrahim Çolak Köşkü’nde çalışmaları başlatılan Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi’ni yerinde inceleyerek, proje koordinatörü ve Belediye Meclis Üyesi Veysel KILIÇ’tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bozüyük’te restorasyonu tamamlanarak müze kurulum çalışmaları başlatılan Albay İbrahim Çolak Köşkü’nün Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi olarak düzenlenmesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Köylerdeki saha tarama çalışmaları tamamlanmak üzere olan ve  Bozüyük merkezde de çalışmaların yoğun olarak devam ettiği kurulum çalışmalarında müze arşivi bünyesine her geçen gün pek çok değerli tarihi eser kazandırılıyor. Devam eden çalışmaları yakından takip etmek ve inceleme yapmak üzere Bozüyük’e gelen Tarihi Kentler Birlik Başkan Danışmanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ahmet Ö. ERDÖNMEZ ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz ELBAS’ı, Proje Koordinatörü ve Belediye Meclis Üyesi Veysel KILIÇ ağırlayarak yapılan çalışmaları anlattı. KILIÇ misafirlerine tarihi Albay İbrahim Çolak Köşkü’nü gezdirerek bu güne kadar toplanan tarihi eserler hakkında bilgi verdi. Köşkte yapılan incelemelerin ardından heyet Türbin Mesire Yeri’ne geçerek burada da yıllardır elektrik üreten elektrik santralinde incelemelerde bulundu.