BASINDA BİZ

BOZÜYÜK BELEDİYESİ ŞEHİR MÜZESİ VE ARŞİVİ DÜNYAYA AÇILIYOR

Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi, European Museum Academy (EMA) tarafından Avrupa çapında müzecilik dalında düzenlenen ve prestij ödülleri olan 2018 EMA Ödülleri'ne katılmaya hak kazandı. Açıldığı günden bu yana kısa zamanda birçok ödüle layık görülen Bozüyük Belediyesi Şehir Müzesi ve Arşivi, Türkiye'den 2 müzenin aday gösterildiği EMA ödüllerine katılmaya hak kazanarak dünyaya açılmış oldu. Geçtiğimiz günlerde dünya müze otoritesinin en önemli kuruluşlarından birisi olan Avrupa Müze Akademisi (EMA) üyesi olan Bozüyük Belediyesi Şehir Müzesi ve Arşivi, devam eden başarılı çalışmaları ile 2018 EMA ödüllerine katılmaya hak kazandı. Bozüyük Belediyesi Şehir Müzesi ve Arşivi; Hollanda'da kar amacı gütmeyen bir vakıf olarak kurulan Avrupa Müze Akademisi, 2018 yılı Ema Ödülleri başvurularında Avrupa genelinde katılan 30'dan fazla müze arasından Lüksemburg ve Romanya'dan gelen EMA Jüri Heyeti'nin yaptığı incelemeler sonucunda Türkiye'den başvurusu kabul edilen iki müzeden biri oldu.

Türkiye'den sadece 2 müzenin katıldığı 2018 EMA ödüllerine katılmaya hak kazanan Bozüyük Belediyesi Şehir Müzesi ve Arşivi Bozüyüklüleri bir kez daha gururlandırdı. Bozüyük Belediyesi Şehir Müzesi ve Arşivi Koordinatörü Veysel Kılıç ise 2018 EMA ödülleri ile ilgili olarak bilgi vererek "5 Haziran 2018'de Avrupa Müze Akademisi tarafından görevlendirilen Lüksemburg'dan gelen bayan Daniéle WAGENER ve Romanya'dan gelen Virgil Stefan NİTULESCU'yu müzemizde ağırladık. Kendilerine müzemizin kurulum çalışmaları ve işleyişi ile sergilediğimiz eserler hakkında detaylı bilgiler verdik. Yeni uygulamaya koyduğumuz yurt dışından gelen ziyaretçilerimiz için bilgilendirme panolarının İngilizce çevirilerine ulaşabilecekleri “QR kod uygulaması ile engelleri kaldırmak amacı ile uygulamaya koyduğumuz Paletli Tekerlekli Sandalye uygulamamızı anlattık. Jüri heyeti özellikle “QR kod uygulaması ile Paletli Tekerlekli Sandalye uygulamamızdan etkilenerek takdir ettiler" dedi.

Geçtiğimiz yıl Tarihi Kentler Birliği'nin özendirme yarışmasında Bozüyük Belediyesi, Şehir Müzesi ve Arşivi'nin Restorasyonu projesi ile “Uygulama Ödülüne layık görülen Şehir Müzesi bu yıl da Tarihi Kentler Birliği Müze Özendirme Yarışması'nda Kent Müzesi Dalı'nda ödüle layık görüldü. Tarihi Kentler Birliği tarafından başarısı 2. kez tescillenen Bozüyük Belediyesi Şehir Müzesi ve Arşivi müzecilik alanında prestij olarak görülen Avrupa Müze Akademisi üyeliğine kabul edilerek başarılarına yenisini eklemiş oldu. Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi, son olarak European Museum Academy tarafından Avrupa çapında düzenlenen 2018 EMA ödüllerine katılmaya hak kazandı.


http://www.hurriyet.com.tr/bozuyuk-belediyesi-sehir-muzesi-ve-arsivi-dunya-40897192